lauantai 11. huhtikuuta 2015

Boti Bildinkii ja estehyppelyitä

Ihana aurinkoinen lauantai aamu alkoi tänään klo 6.30, taidan olla vähän hölmö kun vapaaehtoisesti vapaapäivänä herään noinkin aikaisin tai sitten olen vain rehellisesti aamuvirkku!
Ensin klo 8 aamusalille treenaamaan yläkroppaa kädet oli kovilla, kun nostin painoa kaikkiin treenattaviin lihaksiin ja salin jälkeen kävin vielä 45min spinningissä.
Olo oli aivan uskomattoman ihana, siitä oli hyvä jatkaa päivää protsku tankkauksen jälkeen.

maitorahkaa, 1,5dl mehukeittoa(>10kcal), cashew-pähkinöitä, goji- marjoja ja kuivattuja karpaloita
Kun olin salilta selvinnyt, lähdin nopeesti käymään keskolla (K-maatalous) nappaamassa Nipalle säkin Peacemaker:iä ja tarttuihan sieltä mukaan myös ihana keväinen kirkkaan keltainen satulahuopa.
Se hevonen ei todellakaan tarvitsisi yhtäkään huopaa lisää, mutta kun se oli vaan niin ihanan värinen! Sieltä se matka jatkuikin sitten tallin suuntaan. 

Irmeli oli pakkaamassa itseään mun kameralaukkuun ettei se jäisi yksin kotiin.


Maya, tallinomistajan uusi perheenjäsen.
Kun pääsin tallille oli vastassa tälläinen ehkä maailman suloisin pieni saksanpaimenkoiran pentu! Rohkeakin kuin mikä, heti tuli moikkaamaan uutta ihnmistä!  

Kenttä on tallilla kuivunut tosi hyvin aurinkoisten kelien ansiosta ja päästinkin siis nipsun kanssa hyppäämään tänään! Ratsastuskuvat on kuvannut Niina.

Apuna harjaamisessa tallikoira Nelli.
Koska tänään oli se kevään lämpimin päivä oli hepat päässy ihan nakuina ulos, nauttimaan auringosta. Päätin nauttia auringosta ihan kunnolla ja laitoin nipsun ulkona kuntoon.
Missä se pystyi myös henkisesti valmistautumaan tulevaan treeniin ja kattomaan mun tekemän radan.


Rakensin radalle vain kolme estettä yksi pääty-ympyrälle niin että se ensin ei ollut estettä vaan puomiviuhka ja siitä se oli sitten helppo nostaa esteeksi ja kaksi halkaisijalle niin että niitä pystyi hyppäämään kahdeksikkona. Kolmen puomin sarja oli kavaletteina ja kahden puomin sarja oli laukkaaskel välillä. 

Harjoitus osoittautui todella hyväksi sillä Nipsu joutui koko ajan keskittymään sillä paljon tehtiin voltilla töitä ja käännöksistä tuli tiukkoja, ei kuitenkaan liian kanssa. Toki myös sai tehtyä loivempia teitä esteille. 


Hyvin se taipui ja nosteli jalkojaan, vaikka aluksi vähän kangeltelikin noitten puomien kanssa. Nipsu oli aluksi todella tönkkö ja askellus tuntui vähän oudolta, mutta kun paikat lämpeni niin sitten se jo vetryi, jatkoin harjoitusta siitä huolimatta, kun ei kuitenkaan liikkunut epäpuhtaasti.


Kavaletit Nipsu ylitti todella hyvin, nosti jalkoja hienosti ja venytti askeleen hyvin. 
Huomatkaa myös uusi hieno satulahuopa. 





Laukkapuomeissa meillä oli ensin askelväli 2,5m mikä sitten todettiin liian lyhyeksi ja pidennettiin väliä n. 3,5m. Pidin nipsulla puomeilla aika pitkää laukkaa hyvällä temmolla jotta päästiin hyvin kavalettien yli ilman mitään suurempia kumpurointeja. Välien pidennys ja pitkä laukka toimi meillä tänään ja kavaletit ylittyi todella mallikkaasti! 


Nipsu hyppäsi todella hienosti! Pidin esteet tarkoituksella pieninä n. 60cm jotta saatiin harjoitella lähestymistä. Meillä on se ongelma etten päästä hevosta hyppyyn tarpeeksi ajoissa ja ajaudutaan usein liiaksi esteen juureen, tänään kuitenkin hypyt kulkivat ja Nipsu hyppäsi hyvin ja itse annoin hevoselle tilaa mennä hyppyyn.


Muutama aivopieru meiltäkin kyllä pääsi ja pariin hyppyyn nipsu korjasi ja lähti vähän turhan kaukaa, koska jos olis jäänyt odottamaan mua oltaisi todennaköisesti menty siitä komeesti läpi.. 


Tää hevonen rakastaa hyppäämistä ja tänään sen kyllä huomas alkukankeuden jälkeen Nipsu syttyi ja siitä huomasi että se nautti tekemisestä ja mulla oli kivaa ja niin taisi olla valokuvaajallakin ainakin seuraavasta otoksesta päätellen:



Onneksi meillä ei ole vetopaniikkia!
Onnistuneen treenin jälkeen Nipsu yritti hirttää itsensä riimunnaruun... Siis jätin sen tohon tolppaan 2minuutiksi kun kävin hakemassa sille vettä ja se oli sillä aikaa saanu itsensä solmuun..

Apinalle banaania














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti