sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Aarteen metsästystä

Kävin aamulla kaivelemassa meidän vanhan navetan ylisillä ja löysin sieltä vaikka mitä aarteita. 
Osan jouduin vielä jättämään sinne koska olivat sen verran isompia ja vaativat perusteellisempaa putsausta.. mm. pari vanhaa puulaatikkoa joihin ajattelin istuttaa yrttejä. 


Löysin nämä vanhat päitset. Vaativat toki perusteellisen putsauksen ja rasvauksen, mutta kyllä siitä hienon koristeen saa. Nämä ovat todennäköisesti kuuluneet vaijalleni (isoisä) tai hänen isälleen. Sillä kyllähän joka maatalossa oli ainakin yksi suomenhevonen. 


Ihanat pullot! Näitä haluaisin lisää mutta onnistuin löytämään vain nämä kaksi. Ja kunhan saan tuosta isommasta tuon korkin irti siitä tulee tosi kiva maljakko.


Tuo pärekori lähti myös mukaan. Luulisin että se on itse tehty joko mummon tai vaijan toimesta. Puu on ikääntynyt todella kauniisti kun se on saanut olla kuivassa ja viileässä navetassa. Ihana vaalea harmaa. Nyt pitää vielö keksiä sille paikka.


Sitten se todellinen löytö! Vanha -40-50 luvun radio. Harmi että se ei toimi ja kaksi säätönappulaa on kadonnut ajan saatossa, mutta on se ihana! 


Ihanaa vanhaa nostalgista tavaraa. Radio ei tosin löytynyt navetasta vaan kävin yläkerran pikkukomeroita läpi ja siellä se makasi lattialla nurkassa, nyt se sai uuden elämän ja koristaa vierahuonetta (ainakin toistaiseksi kunnes keksin sille paremman paikan). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti