tiistai 5. toukokuuta 2015

Pihatöitä ja Kouluvalmennusta

Sain sunnuntai aamuna jostain kummasta, jonkin kumman inspiraation ja päätin karsia etupihan hieman siistimmäki.
Koska ollaan 40-luvun maatalon pihapiirissä on piha hyvin luonnonmukainen ja vanhoilla päivillään päässyt ehkä jopa hieman villiintymään. Paljon kuusia ympäri tonttia sekä marja- ja raparperipensaita sekä tietenkin niitä ihania juhannusruusuja. 



Etupihaa siis työstin sunnuntaina ja kävin naapurista nappaamassa lainaan tikkaat, sahan ja työmieheksi pikkuveljeni. Tarkoitus oli sahata isoista vanhoista kuusista, suuret maassa asti roikkuvat oksat pois jotta saisin vähän avaruutta ja selkeyttä pihaan. Vuorotellen veljen kanssa kiivettiin puuhun ja sahailtiin oksia pois, kunnes päästiin pihan suurimman kuusen luo... Siinä vaiheessa oli pakko mennä hakemaan isä, kaivuri ja moottorisaha apuun, ja saatiin siitäkin puusta oksat pois. 

Ennen
Ennen


Näin meillä maalla tehdään pihatöitä..


Myös muutama taikinamarjapensas sai kyytiä.. vanhat ja jo huonokuntoiset pensaat leikkasin maantasalle, enkä välttämättä toivo niiden kasvavan takaisin. 

Jälkeen

Jälkeen



Maanantaina oli toinen kouluvalmennus uuden valmentajan kanssa. Tykkään. 
Edetään rauhassa hevosen ja ratsastajan osaamistason mukaan ja mukavaa kun joku näkee Nipsussa potentiaalia myös koulupuolelle! 



Olemme siis tasolta vahva helppo C, tavoitteena tälle kaudelle hyväksytty suoritus ko. luokasta ja jos ensi kaudella päästäisi jo Helpon B luokkiin. Mikäli vain oma hermo kestää ja muisti ei petä. Tavoitteita on, mutta estepainoitteisena ratsastajana ei oikein keskittyminen tahdo riittää koulupuolelle.  



Paljon tehtiin töitä pääty-ympyrällä kaikissa askellajeissa, ja keskityttiin siihen että saatiin Nipsu kulkemaan edes jonkinmoisessa peräänannossa. Nipsu oli vähän hätäinen eikä aluksi oikein jaksanut keskittyä. Mutta kun itse jaksoi vain pyytää hevosta eteenalas, niin kyllä se vähän sitä peräänantoa väläytteli. Ravissa alkoi painaa jonkun verran kädelle. Voltilla harjoiteltiin myös avotaivutusta, mikä sujui Nipsulta yllättävän hyvin, ei se meille mikään uusi asia kuitenkaan ollut, joskus aikoinaan se nippen kanssa opeteltiin. 




Laukassa meillä on suurena ongelman vauhti! Nipsulla on laukassa kaksi vaihdetta joko täysiä tai sitten ravataan. Joten olin aika kovilla kun yritin saada sitä laukkaamaan rauhassa ja siirtymään rauhallisesta laukasta raviin. Tavoitteena oli siisti laukasta raviin siirtyminen, EI siis juosta siihen raviin! Noin miljoona puolipidätettä ja muutamaa ronskimpaa pidätettä myöhemmin sain kuin sainkin Nipsun laskemaan laukalta raville kauniisti. Voittaja fiilis ja hevonen sai suuret kehut!  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti