keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Vappu tuli taloon

Automatkalla uuteen kotiin, vähän kyllä jänskätti

No niin eli pikku haukku kotiutui uuteen kotiin viime perjantaina. Stengårds Elvira eli "Vappu".



Vappu pääsi heti tositoimiin ja tarkasti iltaheinien laadun. 




Vappu pääsi tekemään tuttavuutta lauantai aamuna myös nipsun kanssa, vähän jännitti kun kaveri oli niin iso mutta kohta jo annettiin pusuja. 


Vapun kanssa on yhteiselo alkanut oikeinkin mukavasti, pikku pentu tepsuttelee mun perässä pitkin pihoja, välillä hairahtuu heppojen tarhanpuolelle, mutta kunhan se tosta kasvaa ja saa ensimmäisen sähköiskun langoista niin tuskin enään sinne tunkee.. Siitä on kyllä fiksu että hevosten jalkoihin ei juokse, vielä ainakaan.. 


Päikkärit piti ottaa ihan peiton alla kun ulkona oli niin kylmä.
Vappu on aikas fiksu pikku pentu ollaan nyt viikon verran eletty yhdessä ja olen sitä aina siinä leikin yhteydessä pyytänyt istumaan ja makuulle ja irti- käskyn.. kaikki suorittaa jo suvereenisti :) On se fiksu. Kumpa se oppis sisäsiistiksi yhtä nopeasti. 

Tänään käytiin Veikon ja sen vuokraajan ja omistajan kanssa maneesilla treenaamassa tuleviin kisoihin. Nipsu pääsi suosikki puuhaansa -heti syömisen jälkeen- hyppämään. Alkuun otettiin kavaletti sarjaa ravissa Nipsu meni ihan hienosti kunhan saatiin vaan väli oikeeseen mittaan. 



Sitten pidennettiin väli ja tehtiin sama kavaletti sarja laukassa. Nipa meni noin yleisesti ihan hyvin, mutta tuppas aina kaatamaan ensimmäisen kavaletin takajaloilla. 


Pieni (ja tällä todella tarkoitan pientä huomautusta, en nimittäin juurikaan välitä sen käytöstä noin muuten...) muistutus raipalla ja sitten se muisti ottaa myös ne takajalat mukaan. :)


Tänään hypättiin vaan pieniä esteitä max. korkeus oli 80cm, kun kaikki tolpat oli derby-kentällä eikä jaksettu niitä sieltä alkaa raahaamaan maneesille.


Nipsu hyppäs hienosti, pehmeästi, pyöreästi ja ylipäätään hyvin, yhdestä kompastelusta huolimatta.. oli hilkulla ettei menty esteen jälkeen nurin.. kun puomi jäi jalkoihin. 



pieni kompurointi kuuluu asiaan, ainakin silloin kun minä ja Nipsu ollaan radalla... 


Nipsu otti ja ylätti mut loppuraveissa ja kulki melkein kunnollisessa muodossa.. On mulla vaan hieno ponski!


Pikku apuri oli ihan puhki treenien jälkeen. Vappu opetteli tallikoiran elämään ja oli meidän mukana tallilla katsomon puolella :) kovasti olisi halunnu isojen heppojen kanssa juoksemaan.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti